Servicii - Stomatologie

Sănătatea ta dentară este prioritatea noastră numărul unu, dar noi facem mai mult decât stomatologie, deoarece centru medical BlueMed este locul unde pacientul va avea parte de o experiență unică, totul personalizat nevoilor sale.

Vă oferim o gamă variată de servicii :

Estetică dentară
Implantologie orală
Chirurgie dento alveolară
Ortodonție 
Pedodonție
Parodontologie
Endodonție 
Profilaxie

„Cel mai frumos lucru pe care îl poți purta este zâmbetul”

Gama noastră variată de servicii oferă soluții oricărei probleme pe care o întâmpini. Ai pierdut un dinte? Cu siguranță treci prin momente traumatizante, însă nu pentru totdeauna. Implantul dentar imită cel mai bine un dinte natural și sănătos și îți permite să ai din nou o viață normală, iar statisticile medicale arată că este o intervenție cu rezultate pe termen lung cu șansa de succes între 85%-95% într-un interval de zece ani. Materialele din care sunt realizate aceste implanturi sunt dintre cele mai performante, motiv pentru care durata de viață este crescută. Cu toate acestea, nu trebuie să pierdem din vedere particularitățile fiecărui pacient și faptul că există o serie de factori care perturbă succesul unui implant dentar, printre care cel mai important și des întâlnit este reprezentat de igiena dentară precară.

Dacă faptul că ai dinții îngălbeniți te împiedică să zâmbești cu încredere, nu te teme. În clinica noastră se utilizează tehnica albirii cu accelerator de albire BEYOND, ce constă în activarea gelului de albire printr-o lumină albastră, intensă, care operează la temperaturi joase, minimizând disconfortul creat de tehnicile clasice. Rezultatele sunt spectaculoase încă de la prima ședință, această tehnică având capacitatea de a albi între 8 si 12 nuanțe. Și în acest caz, un factor important care influențează durata efectului albirii, este igiena dentară. De aceea, pentru rezultate optime, echipa noastra va realiza o igienizare profesională și va îndruma pacientul cu privire la curățarea cât mai corectă și completă a dinților.

Zirconiul – materialul care a revoluționat stomatologia

Dupa cum am mai precizat, medicii noștri se specializează constant pentru a putea ține pasul cu tot ce este nou si eficient. Astfel, clasicele coroane metalo-ceramice sunt astăzi înlocuite cu coroanele ceramice pe suport zirconiu, care prezinta multiple avantaje. Zirconiul este un material foarte rezistent și are proprietăți optice care îi conferă un aspect confundabil cu cel al unui dinte natural. De asemenea, datorită faptului că zirconiul este biocompatibil și hipoalergenic, este eliminată posibilitatea apariției unei reacții alergice. Având multiple rezultate excepționale atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, echipa noastră recomandă cu tărie lucrările ceramice pe suport zirconiu.

1

Care este durata de viață a unei coroane dentare din zirconiu?

Datorită faptului că lucrările dentare pe suport zirconiu sunt concepute pentru a rezista la forțe mari, acestea pot rezista pe tot parcursul vieții, dacă sunt întreținute corect, ceea ce presupune o igienă orală corespunzătoare.

2

Cât de dureroasă este pregătirea dinților pentru această intervenție?

Având în vedere că gradul de suportabilitate diferă de la pacient la pacient, putem spune ca pentru unele persoane poate provoca o ușoară durere, în timp ce pentru altele deloc. Dar, nu vă faceți griji, întrucât medicul stomatolog va anestezia întâi zona pentru a diminua orice posibil disconfort.

3

Cu această lucrare voi mai avea gust metalic în gură?

Nu, deoarece datorită tehnologiei utilizate sunt eliminate gustul neplăcut și colorația marginală specifice coroanelor clasice, ca urmare a adaptarii marginale impecabile a lucrărilor ceramice pe zirconiu, motiv pentru care diferența dintre dinții naturali și aceste coroane este insesizabilă.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt un înveliș ceramic subțire(între 0,5-0,7 mm), dar foarte rezistente, care se aplică pe suprafața vestibulară (vizibilă a dinților naturali).Sunt folosite pentru a corecta sau/și îmbunătăți aspectul final și de a reda zâmbetul perfect. 

Fatetele dentare reprezintă modalitatea cea mai rapidă de a obține și păstra un zambet estetic si armonios pe termen îndelungat.

1

1.Când sunt recomandate fațetele dentare?

- Dacă dinții sunt colorați,fisurați, ciobiți, forme imperfecte.
- Dacă există spațieri între dinți (strungă sau diasteme).
- Dacă dinții au mici imperfecțiuni, ușoare probleme de aliniere sau pete de culoare(care nu pot fi îndepărtate prin tratamente de albire).

2

2. Avantajele fațetelor dentare:

- Redarea unui zâmbet natural, îmbunătățirea culorii, formei dinților și estetică de lungă durată.
- Procedura este minim invazivă și realizată într-un timp foarte scurt.
- Fatetele dentare sunt foarte rezistente si reprezinta o solutie pe termen lung.
- Previzualizarea zâmbetului datorită sistemului Digital Smile Design
- Tratamentul(preparația dinților) este rapid și lipsit de durere.
- Fațetele dentare nu se pătează de la coloranții uzuali (cafea,vinuri și țigări)
- Toate materialele utilizate sunt biocompatibile și sunt în conformitate internațională a calității.

Boala parodontală, teama tuturor oamenilor

Este cunoscut faptul că boala parodontală afectează țesuturile din jurul dinților, debutând cu gingivita când gingiile sunt roșii, umflate și prezintă sângerări, apoi avansând spre parodontită, caz în care gingia se retrage de pe dinte și ajungând în stadiul final de parodontopatie avansată când dinții devin mobili și pot cădea. Această afecțiune vizează 1 din 3 adulți, dar din păcate, nici copiii și nici adolescenții nu sunt exceptați de la a dezvolta „parodontoza”. Din această cauză, clinica noastră acordă o atenție specială tuturor pacienților ce se prezintă cu parodontopatii de la formele cele mai incipiente și până la cele mai avansate, reușind în majoritatea cazurilor să stopăm această afecțiune greu de stăpânit.

Boala parodontală mai este numită și „silent killer”, deoarece, din nefericire, dinții fără carii nu înseamnă dinți sănătoși, însemnând că un dinte care în aparență este sănătos poate să ascundă o afectare parodontala care poate fi depistată doar de medicul stomatolog. Cum se tratează? În fazele incipiente, poate fi de ajuns o curățare profesională. Dacă pungile parodontale depășesc 4-5 mm, atunci tratamentul este de natură chirurgicală și se completează în mod obligatoriu cu controale și curățări profesionale. Ceea ce trebuie să rețineți este că boala parodontală poate fi prevenită printr-o îngrijire adecvată a dinților și vizite periodice la medicul stomatolog.

Te-ai identificat cu una din problemele de mai sus?

Aspectele prezentate sunt cele mai întâlnite motive pentru care oamenii se prezintă în general la medicul stomatolog, dar nu trebuie să fie singurele si nici nu trebuie să așteptăm să avem un simptom pentru a merge la medic. Controlul periodic ne poate scăpa de multe griji, timp irosit și energie. După cum am văzut, toate persoanele, începând de la stadiul de copil și până la adult, pot prezenta diverse afecțiuni ale dinților, motiv pentru care este un semn de alarmă că trebuie sa începem să prevenim, deoarece prevenția este cheia. Astfel, nu ezita să ne contactezi pentru a-ți aduce dinții în cea mai bună formă a lor!

0771063264

Tel/Whatsup(intre orele 8:00-20:00)

bluereceptie@yahoo.com

email

Urgente Stomatologie - 0771079605

Non-Stop(intre orele 20:00-8:00)