Cum să efectuezi o igienizare dentară eficientă acasă?

advanced divider

Condiția esențială pentru menținerea sănătății dinților și gingiilor, prevenirea diverselor afecțiuni la nivelul cavității bucale este îndepărtarea plăcii bacteriene. Această placă bacteriana se formeaza zi de zi ca urmare a alimentelor consumate și, de aceea, trebuie să împiedicăm depunerea sa la nivelul dinților și a gingiilor.

Primul pas este efectuarea periajului gingivo-dentar, de cel puțin două ori pe zi, dimineața după micul dejun și seara înainte de somn. Pentru ca periajul să fie eficient, trebuie să aibă o durată de minim 2 minute și să acopere ambele fețe ale dinților. Cantitatea de pastă de dinți care trebuie folosită este aproximativ cât un bob de mazăre, iar direcția periajului trebuie să fie verticală. După terminarea periajului, peria dentară trebuie spălată abundent și curățată de eventualele resturi alimentare sau de pasta de dinți și se degajează de cantitatea de apă care rămâne între filamentele acesteia, astfel încât să împiedicăm dezvoltarea bacteriilor.

Nu uitați că după periaj, mai ales seară, se indică folosirea aței dentare și a unei ape de gură (conținut bogat de clorhexidină – Corsodyl de la GSK) pentru a elimina și resturile alimentare dintre dinți, unde peria dentară nu poate ajunge. Dacă există o sensibilitate dentară recomandăm folosirea pastei de dinți Sensodyne extra-sensitive, repair and protect etc.. De asemenea, pentru menținerea unei sănătăți bucale optime recomandăm efectuarea unei igienizări profesionale măcar o dată pe an(full mounth dezinfection).

NU UITAȚI: Sângerarea gingivală nu este normală! De aceea dacă vă confruntați cu această problemă în timpul periajului dentar sau în afara lui, trebuie să vă prezentați la medicul stomatolog pentru a stabili care este cauza.

Postari recente

Cum să efectuezi o igienizare dentară eficientă acasă?

28 Dec 2021

Condiția esențială pentru menținerea sănătății dinților și gingiilor, prevenirea diverselor afecțiuni la nivelul cavității bucale este îndepărtarea plăcii bacteriene. Această placă bacteriana se formeaza zi...

Mai mult

Cum știi dacă prezinți riscul de a dezvolta afecțiuni gingivale?

06 Jul 2021

Din păcate, numărul pacienților care se prezintă cu afecțiuni gingivale în clinica stomatologică este tot mai crescut. Cum știi dacă și tu prezinți acest risc?...

Mai mult

Programari: 0771 063 264

Tel/WhatsApp (intre orele 8:00-20:00)

bluereceptie@yahoo.com

email

Urgente Zi - 0771 063 264

Intre orele 8:00-20:00

Urgente Noapte - 0771 079 605

Intre orele 20:00-8:00