Servicii - Ginecologie

La clinica Bluemed te bucuri de intimitate și calitate. Fie că dorești o consultație de rutină sau o investigație de specialitate, noi garantăm calitatea serviciilor noastre datorită profesionalismului și dedicării medicilor noștri.

„Medicul îngrijește, natura vindecă” – Hipocrate –

Sănătatea aparatului genital este o prioritate pentru medicii noștri, care au grijă în cel mai mic detaliu de fiecare aspect ce ține de buna funcționare a acestuia. În acest scop, oferim consultație ginecologică, ecografie, test Babeș-Papanicolau și colposcopie. Consultația ginecologică cuprinde două etape esențiale care constau în anamneză, timp în care medicul discută cu pacienta despre motivele pentru care aceasta s-a prezentat la consult, simptomele pe care le acuză, istoricul medical atât a acesteia, cât și a familiei sale și alte detalii care au ca scop orientarea diagnosticului și găsirea atitudinilor terapeutice potrivite. În completarea anamnezei vine examinarea fizică cu speculul și tuseul vaginal.

Dacă urmează să ai primul tău consult ginecologic, te întelegem și știm că te poți simții stânjenită și rușinată de ceea ce urmează, dar află că ai toate motivele pentru care să fii relaxată. În cadrul clinicii noastre, punem foarte mult preț pe tratarea pacientului mai presus de afecțiunea cu care acesta se prezintă, astfel încât să-i putem oferii o experiență plăcută care să-i înlăture temerile și preconcepțiile legate de medici. Dacă te întrebi când ar fi cazul să vii pentru o consultație, noi te sfătuim să vii înainte de începerea vieții sexuale pentru a beneficia de sfaturi utile și specializate cu privire la protecția împotriva unei sarcini nedorite, precum și a bolilor cu transmitere sexuală, dar și dacă prezinți modificări ale secrețiilor vaginale. După începerea vieții sexuale recomandăm vizita anuală la medicul ginecolog care ar trebui să conțină și un examen citologic (Babeș Papanicolau).

„O modalitate de prevenire a bolii valorează cât cincizeci de moduri de a vindeca boala” – Trevor Howard”

Acesta este unul dintre principiile în care medicii noștri cred cu tărie, motiv pentru care recomandă consultul ginecologic, împreună cu testul Babeș Papanicolau ca fiind cele mai importante investigații pe care o femeie ar trebui să și le efectueze anual. Din nefericire, cancerul de col uterin sau cervical ocupă locul patru ca frecvență de depistare în rândul femeilor din întreaga lume. Din aceasta cauză, trebuie să avem în vedere importanța acestei investigații care, alături de testul HPV, poate diagnostica precoce un cancer de col uterin sau cervical, precum și eventuale infecții sau celule dezvoltare anormal care pot evolua, cu timpul, spre celule canceroase.

1

Când trebuie să fac primul test Papanicolau?

Colegiul American al medicilor ginecologi recomandă efectuarea primului test odată cu împlinirea vârstei de 21 de ani sau mai devreme dacă pacienta și-a început viața sexuală sau prezinta diverse leziuni externe, modificări sau disconfort. În timpul consultului de rutină, medicul ginecolog te va sfatui exact când anume poți face această investigație în funcție de particularitățile tale.

2

Ce trebuie să fac înainte de testul Papanicolau?

Pentru ca rezultatul acestui test să indice cât mai fidel dacă există sau nu o problemă, recomandăm ca înainte cu 48 de ore să eviți contactul sexual, spălăturile vaginale, utilizarea ovulelor, spermicidelor, tampoanelor sau diverselor creme vaginale. De asemenea, perioada optimă pentru a te programa la un test Papanicolau este între a 10-a și a 14-a zi ale ciclului menstrual.

3

Ce este colposcopia ?

Colposcopia este o metodă neinvazivă de investigare a mucoasei colului uterin și a mucoasei vaginale. Aparatul folosit se numește colposcop . Acesta este un microscop stereoscopic binocular, care mărește imaginea de până la 60 de ori și poate fi prevăzut cu o minicameră, care permite vizualizarea imaginilor pe un monitor și înregistrarea lor. Acest aparat permite și examinarea mucoasei vulvare(vulvoscopie).

Nu lăsa sănătatea ta pe ultimul loc!

Știm că de multe ori o mare parte a populației tinde să amâne controalele medicale de orice tip, mai ales din cauza unei temeri că ar putea afla un diagnostic nefericit. Însă, dacă nu-l cunoaștem nu înseamnă că acesta nu există. De aceea, clinica noastră vine în sprijinul tuturor femeilor, atât celor care se prezintă doar pentru un control de rutină, cât și celor care se prezintă cu o anumită afecțiune, oferind investigații diverse care au ca scop confirmarea sau înlăturarea unui diagnostic, astfel încât să deținem un număr cât mai mare de informații care ne vor ghida medicii în stabilirea unei conduite terapeutice cât mai eficientă și mai potrivită pentru corpul tău.

Colposcopia este o investigație endoscopică ce are ca scop examinarea tractului genital inferior reprezentat de col, vagin și vulvă, dar și partea inferioară a uterului. Astfel, datorită imaginilor stereoscopice pe care le redă, colposcopia permite medicului ginecolog să vizualizeze mai clar țesuturile și să depisteze probleme care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Aceasta poate fi recomandată ca urmare a unor anomalii depistate de un test Babeș Papanicolau, confirmând dacă într-adevăr există celule anormale, dar nu numai. Colposcopia mai este utilizată și pentru diagnosticarea cervicitelor sau vaginitelor persistente sau recidivante, negilor genitali, polipilor cervicali.

Cancerul de col uterin poate fi prezent fară să ai nici un simptom. De fapt, majoritatea persoanelor infectate cu HPV – cauza majoră a cancerului de col uterin – nu au simptome. Testul Papanicolau verifică modificările celulelor cervical cauzate de HPV ceea ce permite identificarea și tratarea celulele atipice cu mult înainte ca orice simptom să apară, motiv pentru care screening-ul este atât de important. Atunci când se manifestă, simptomele cancerului de col uterin sunt confuze. Semnele de avertizare, cum ar fi sângerările sau scurgerile vaginale anormale sunt vagi și de altfel, multe femei confundă aceste manifestări cu alte condiții medicale comune. Dacă ai simptome între două testări Papanicolau (sângerare între menstruații, după actul sexual sau după instalarea menopauzei), mergi la medicul tău ginecolog.

Cancerul de col uterin poate fi prezent farã sã ai nici un simptom. De fapt, majoritatea persoanelor infectate cu HPV - cauza majorã a cancerului de col uterin - nu au simptome. Testul Papanicolau verificã modificãrile celulelor cervical cauzate de HPV ceea ce permite identificarea si tratarea celulele atipice cu mult înainte ca orice simptom sã aparã, motiv pentru care screening-ul este atât de important. Atunci când se manifestã, simptomele cancerului de col uterin sunt confuze. Semnele de avertizare, cum ar fi sângerãrile sau scurgerile vaginale anormale sunt vagi si de altfel, multe femei confundã aceste manifestãri cu alte conditii medicale comune. Dacã ai simptome intre douã testãri Papanicolau (sângerare intre menstruatii, dupã actul sexual sau dupã instalarea menopauzei), mergi la medicul tãu ginecolog.

Iată câteva motive pentru care să alegi clinica BlueMed

Ești în căutarea unui loc unde personalul să-ți respecte intimitatea și să-ți înțeleagă temerile? Atunci ai ajuns în locul potrivit. Medicii noștri au competențele necesare pentru a te trata nu doar din punct de vedere medical. De asemenea, am investit în aparatură moderna care să-i ajute să obțină cele mai precise rezultate și să-ți stabilească tratamentul corect. Îți explicăm tot ce ai nevoie să știi, acordam timpul necesar pentru ca pacienții să aibă o experiență unică și să nu simtă că au fost la un consult monoton și repezit. Așa că dacă ai orice întrebare care te macină, nu ezita să le-o adresezi specialiștilor noștri. Nu mai lăsa timpul să treacă și contactează-ne!

Programari: 0771 063 264

Tel/WhatsApp (intre orele 8:00-20:00)

bluereceptie@yahoo.com

email

Urgente Zi - 0771 063 264

Intre orele 8:00-20:00

Urgente Noapte - 0771 079 605

Intre orele 20:00-8:00